domingo, 31 de octubre de 2021

CONXURO DA QUEIMADA



Conxuro da Queimada

Mouchos, coruxas, sapos e bruxas.

Demos, trasgos e diaños, espíritos das nevoadas 

veigas.



Corvos, pintigas e meigas, feitizos das menciñeiras.

Podres cañotas furadas, fogar dos vermes e 

alimañas.



Lume das Santas Compañas, mal de ollo, negros 

meigallos, cheiro dos mortos, tronos e raios.



Oubeo do can, pregón da morte, fociño do sátiro e 

Pé 


do coello.



Pecadora lingua da mala muller casada cun home 

vello.



Averno de Satán e Belcebú, lume dos cadáveres 

ardentes, corpos mutilados dos indecentes, peidos


 dos infernais cus, ruxido da mar embravecida.



Barriga inútil da muller solteira, falar dos gatos que 

andan á xaneira, guedella porca da cabra mal parida.



Con este cullerón levantarei as chamas deste lume 

que asemella ao do inferno, e fuxirán as bruxas a 


cabalo das súas escobas, índose bañar na praia das 


areas gordas.



¡Oíde, oíde! os ruxidos que dan as que non poden 

deixar de queimarse no augardente, quedando así


purificadas.


E cando esta queimada baixe polas nosas gorxas,

 quedaremos libres dos males da nosa alma e de 


todo embruxamento.



Forzas do ar, terra, mar e lume, a vos fago esta 

chamada: si e verdade que tendes mais poder que a


 humana xente, aquí e agora, facede cos espíritos


 dos amigos que estan fora, participen con nos desta


 queimada. 




Receta da Queimada  


1 lt. de aguardiente


5 cucharadas de azúcar


cascara de 1 limón


1/2 manzana cortada en dados pequeños


1 puñado de granos de café




En una olla de barro o cobre colocar todos los ingredientes

 salvo el orujo el vino y la canela. 


En un cucharón colocar 1 copa de orujo y prenderle

 fuego. 

Con esta llama, y con mucha paciencia, prender fuego a la

 orujo que se encuentra en la olla. 

Agregar la copa de vino tinto y canela al gusto un poco

 antes de apagarla.

Dejar consumiendo el alcohol hasta que la llama adquiere un

 tono rojizo.


No hay comentarios:

Publicar un comentario