Conxuro da Queimada |
Mouchos, coruxas, sapos e bruxas.
Demos, trasgos e diaños, espíritos das nevoadas
veigas.
veigas.
Corvos, pintigas e meigas, feitizos das menciñeiras.
Podres cañotas furadas, fogar dos vermes e
alimañas.
alimañas.
Lume das Santas Compañas, mal de ollo, negros
meigallos, cheiro dos mortos, tronos e raios.
meigallos, cheiro dos mortos, tronos e raios.
Oubeo do can, pregón da morte, fociño do sátiro e
Pé
do coello.
Pé
do coello.
Pecadora lingua da mala muller casada cun home
vello.
vello.
Averno de Satán e Belcebú, lume dos cadáveres
ardentes, corpos mutilados dos indecentes, peidos
dos infernais cus, ruxido da mar embravecida.
ardentes, corpos mutilados dos indecentes, peidos
dos infernais cus, ruxido da mar embravecida.
Barriga inútil da muller solteira, falar dos gatos que
andan á xaneira, guedella porca da cabra mal parida.
andan á xaneira, guedella porca da cabra mal parida.
Con este cullerón levantarei as chamas deste lume
que asemella ao do inferno, e fuxirán as bruxas a
cabalo das súas escobas, índose bañar na praia das
areas gordas.
que asemella ao do inferno, e fuxirán as bruxas a
cabalo das súas escobas, índose bañar na praia das
areas gordas.
¡Oíde, oíde! os ruxidos que dan as que non poden
deixar de queimarse no augardente, quedando así
purificadas.
deixar de queimarse no augardente, quedando así
purificadas.
E cando esta queimada baixe polas nosas gorxas,
quedaremos libres dos males da nosa alma e de
todo embruxamento.
quedaremos libres dos males da nosa alma e de
todo embruxamento.
Forzas do ar, terra, mar e lume, a vos fago esta
chamada: si e verdade que tendes mais poder que a
humana xente, aquí e agora, facede cos espíritos
dos amigos que estan fora, participen con nos desta
queimada.
chamada: si e verdade que tendes mais poder que a
humana xente, aquí e agora, facede cos espíritos
dos amigos que estan fora, participen con nos desta
queimada.
Receta da Queimada
1 lt. de aguardiente
5 cucharadas de azúcar
cascara de 1 limón
1/2 manzana cortada en dados pequeños
1 puñado de granos de café.
En una olla de barro o cobre colocar todos los ingredientes
salvo el orujo el vino y la canela.
En un cucharón colocar 1 copa de orujo y prenderle
fuego.
Con esta llama, y con mucha paciencia, prender fuego a la
orujo que se encuentra en la olla.
Agregar la copa de vino tinto y canela al gusto un poco
antes de apagarla.
Dejar consumiendo el alcohol hasta que la llama adquiere un
tono rojizo.
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