sábado, 18 de junio de 2016

Galicia - Conxuro da Queimada



Conxuro da Queimada

Mouchos, coruxas, sapos e bruxas.

Demos, trasgos e diaños, espíritos das nevoadas veigas.

Corvos, pintigas e meigas, feitizos das menciñeiras.

Podres cañotas furadas, fogar dos vermes e alimañas.

Lume das Santas Compañas, mal de ollo, negros meigallos, cheiro dos mortos, tronos e raios.

Oubeo do can, pregón da morte, fociño do sátiro e pé do coello.

Pecadora lingua da mala muller casada cun home vello.

Averno de Satán e Belcebú, lume dos cadáveres ardentes, corpos mutilados dos indecentes, peidos dos infernais cus, ruxido da mar embravecida.

Barriga inútil da muller solteira, falar dos gatos que andan á xaneira, guedella porca da cabra mal parida.

Con este cullerón levantarei as chamas deste lume que asemella ao do inferno, e fuxirán as bruxas a cabalo das súas escobas, índose bañar na praia das areas gordas.

¡Oíde, oíde! os ruxidos que dan as que non poden deixar de queimarse no augardente, quedando así purificadas.

E cando esta queimada baixe polas nosas gorxas, quedaremos libres dos males da nosa alma e de todo embruxamento.

Forzas do ar, terra, mar e lume, a vos fago esta chamada: si e verdade que tendes mais poder que a humana xente, aquí e agora, facede cos espíritos dos amigos que estan fora, participen con nos desta queimada. 




Receta Queimada  de Álvaro Cunqueiro

1 lt. de aguardiente
5 cucharadas de azúcar
cascara de 1 limón
1/2 manzana cortada en dados pequeños
1 puñado de granos de cafe. 

En una olla de barro o cobre colocar todos los ingredientes salvo el orujo el vino y la canela. En un cucharón colocar 1 copa de orujo y prenderle fuego. Con esta llama, y con mucha paciencia, prender fuego a la orujo que se encuentra en la olla. Agregar la copa de vino tinto y canela al gusto un poco antes de apagarla.
Dejar consumiendo el alcohol hasta que la llama adquiere un tono rojizo.




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